Office Space in the heart of Athens
CLIENT
Moro Tech
CATEGORY
Γραφείο 100 τμ και πάνω
Στον 6ο όροφο ενός κτιρίου στην πλατεία Ομονοίας, στον οποίο προηγουμένως στεγάζονταν περισσότερα από 20 ανεξάρτητα γραφεία, δημιουργήθηκε ένας νέος ενιαίος εργασιακός χώρος για να φιλοξενήσει τα γραφεία της εταιρείας Moro Tech. Κύριος σχεδιαστικός στόχος ήταν η συνύπαρξη ποικίλων χώρων (συν)εργασίας και συνεύρεσης, οι οποίοι προωθούν την αρμονία, την ευελιξία, την αίσθηση της κοινότητας και την αποδοτικότητα. Με αυτό τον τρόπο, ο νέος χώρος γραφείων φιλοδοξεί να επαναπροσελκύσει τους υπαλλήλους της εταιρείας στο χώρο εργασίας μετά την περίοδο της πανδημίας. Οι κύριοι χώροι εργασίας συνοπτικά αποτελούνται από, 1 χώρο που προσφέρει 18 θέσεις εργασίας με υπολογιστή και 3 απομονωμένους τηλεφωνικούς θαλάμους, 5 χώρους με γραφεία ατομικά ή συνεργασίας μέχρι 4 ατόμων, 1 χώρο με ένα μεγάλο γραφείο συνεδριάσεων 8 ατόμων, 1 χώρο πολλαπλών χρήσεων με έπιπλα - κερκίδες, που προσαρμόζονται στην εκάστοτε ανάγκη προσφέροντας ποικίλες διατάξεις συνάθροισης καθώς και 2 τραπέζια συνεδριάσεων 8 ατόμων. Οι παραπάνω χώροι διαχωρίζονται από γυάλινα πετάσματα, τα οποία προσφέρουν μία ισορροπία ανάμεσα στην οπτική ενότητα και την ακουστική απομόνωση. Οι παραπάνω χώροι διαχωρίζονται από γυάλινα πετάσματα, τα οποία προσφέρουν μία ισορροπία ανάμεσα στην οπτική ενότητα και την ακουστική απομόνωση. Από την άλλη πλευρά οι συμπληρωματικοί χώροι, όπως το δωμάτιο της yoga, του server και των χώρων υγιεινής, βρίσκονται διακριτικά κρυμμένοι πίσω από από έναν ενιαίο τοίχο διαμορφωμένο από ερμάρια και ντουλάπες, διασφαλίζοντας την ιδιωτικότητα για την ομαλή λειτουργία του εκάστοτε δωματίου. Στον ενιαίο κοινόχρηστο χώρο υπάρχουν περιοχές, όπου οι χρήστες μπορούν να συναντηθούν, να συζητήσουν, να αναπαυθούν, να ψυχαγωγηθούν και να γευματίσουν ατομικά ή σε ομάδες. Όλος ο χώρος του γραφείου είναι διαμπερής σε ανοίγματα και στις δύο διευθύνσεις, συνεπώς ο φυσικός αερισμός και το φυσικό φως διαχέονται σε όλη την έκτασή του. Ο τεχνητός φωτισμός λειτουργεί τόσο συμπληρωματικά του φυσικού, όσο και στοχευμένα, προκειμένου να ενισχύει την ομαλή ορατότητα στις επιφάνειες εργασίας. Οι ανοιχτοί τόνοι του γκρι και τα δρύινα στοιχεία στις επιφάνειες του χώρου και στα έπιπλα, τα απαλά υφάσματα και τα χαλιά συμβάλλουν στη δημιουργία ενός χώρου μινιμαλιστικής αισθητικής, ο όποιος αποπνέει την ηρεμία της ‘σπιτικής’ άνεσης και καταπραΰνει τη διάθεση του χρήστη. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο χώρος πολλαπλών χρήσεων, που διαφοροποιείται από τους υπόλοιπους με την παρουσία πιό έντονων και ζωντανών χρωμάτων. Το αποτέλεσμα συνδυάζει τη λειτουργικότητα με την άνεση, εκφράζοντας την επιθυμία της εταιρίας για ενίσχυση της ταυτότητας, της κοινότητας, της ευελιξίας και της ευημερίας μέσα από τους σύγχρονους χώρους των γραφείων της.

CREDITS

Architect
Alexiou Elly
Architect
Chatzimichali Anna
Architect
Kapsalis Alexandros
Construction Manager
Kokosalakis Charis